Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Квітень » 17 » На місці будівництва храму св. Франциска поранили двох сестер
11:04
На місці будівництва храму св. Франциска поранили двох сестер
.

Францисканський храм в Києві (проект)Вчора, 16 квітня, ввечері на місці будови в столиці храму св. Франциска під час молитви невідомі поранили з пневматичної зброї двох монахинь — с. Розалію і с. Терезіану зі згромадження Сестер святого Йосифа.

Як повідомляє Католицький медіа-центр, ситуація на будівництві католицького храму у Києві на Оболоні стає все більш напруженою. Вчора ввечері віруючі зібралися на молитву біля будови. Раптом пролунали постріли. За словами брата-францисканина Патрика Оліха, стріляли з пневматичної зброї з відстані приблизно 70 метрів, з дому, що напроти.

Сестра Розалія Мушинська, якій куля пошкодила носа, саме молилася. «Я співала "Радуйся, Маріє”, і раптом відчула різкий біль. Відразу не зрозуміла що сталося. Спочатку подумала, що каменем кинули, лише пізніше зрозуміла, що це стріляли», — розповіла монахиня CREDO. Куля, на щастя, не влучила в око. «Я могла би залишитися без ока, а так, лише розрізаний ніс та щока напухла. Побачимо, що лікар ще скаже».

До міліції, представники якої чергують біля будівельного майданчику, вже подано відповідну заяву.

За словами очевидців, люди, які протестували проти будівництва храму, дуже зраділи пораненню монахинь. «Вони сміялися, тішилися дуже», — розповіла с. Розалія.

Частина місцевих жителів, незадоволених будівництвом храму, заперечує свою причетність до інциденту. Вони стверджують, що «це провокація» і «вони самі себе поранили».

Проте у http://korrespondent.net/kyiv/1549234-v-kieve-obstrelyali-monahin-katolicheskoj-cerkvi місцеві мешканці не заперечують своїх дій, а навпаки погрожують, що «це лише початок».

Як зауважили в РКЦ, якщо вони не розпочнуть будівництво, то ділянку в них відберуть, адже землю надано у користування. А оскільки вона призначена для забудови, то її віддадуть комусь іншому і місцеві мешканці можуть отримати біля свого дому торгівельний комплекс або паркінг.

Релігійна громада також заперечує поширену у деяких ЗМІ інформацію про "знищення дитячого майданчику чи зеленої зони". Будь-хто охочий може приїхати на Оболонь і пересвідчитися, що майданчик стоїть на місці і ніхто не збирається його чіпати.

Що стосується "зеленої зони", яку, за словами парафіян, минулого року мешканці поспіхом висадили на виділеній францисканам ділянці, то відповідно до плану забудови поруч з храмом має бути впорядкований сквер із зеленими насадження, відкритий для усіх бажаючих.

Брати-францисканці запрошують католиків Києва прийти на місце будови сьогодні, 17 квітня, на молитву о 19:30, незважаючи на складну ситуацію.




Перейшовши по цій адресі  http://videoprobki.ua/camera/175-ulitsa-geroev-dnepra-ulitsa-zoi-gaidai Ви on-line режимі можете побачити що відбувається на будмайданчику у даний момент



Czytać dalej / Читать дальше »

Переглядів: 756 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]